تفاوت دادسرا و دادگاه

تفاوت دادسرا و دادگاه

Table of Contents

0
(0)

تفاوت دادسرا و دادگاه در چیست ؟ از ته قلب آرزو داریم که تا پایان عمر بخاطر هیچ امر ناراحت کننده ، مجبور به حضور در دادگاه و یا دادسرا نباشید اما در هر صورت داشتن یک شناخت اولیه جهت اطلاعات خود در مورد این دو مرجع قضایی بد نیست

با تفاوت دادسرا و دادگاه آشنا شویم

در این صفحه ازجمله مقالات گروه مشاورین کارگزاران ، قصد داریم تا یک سوال خیلی مهم را به ساده ترین شکل به پاسخ برسانیم . تفاوت دادگاه و دادسرا و پاسخ به این سوال که دو مرجع قضایی هستند که بسیاری از افراد تا زمانی که به هر دلیل به آنها مراجعه نکنند تفاوت بین آنها را نمیدانند و در برخی موارد نیز حتی نمی دانند که جهت انجام مراحل حقوقی پرونده ، باید اول به دادگاه مراجعه کنند یا به دادسرا. از آنجایی که هر دو این مراجع قضایی در یک راستا عمل می کنند اما شکایات و دعاوی های مورد بررسی در هر یک کمی تفاوت دارند لذا در این مقاله به توضیح کامل دادگاه و دادسرا

و تفاوت های بین این دو مرجع قضایی پرداختیم.

تعریف دادسرا

یکی از بخش های دادگستری دادسرا میباشد. که دادستان بالاترین مقام آن میباشد که بسیاری از وطایف مربوط به دادسر زیر نظر دادستان و بعد از تعیین آن انجام میشود. وظیفه اصلی دادسرا تحقیق و بازجویی و کشف جرم میباشد.

همانطور که اشاره کردیم بالاترین مقام دادسرا دادستان میباشد خود مقام دادستان داری وظایف مختلفی است که به دو نوع قضایی و اداری تقسیم میشود.  دادستان رئیس دادسرا است و این اولین وظیفه قضایی دادستان است که در حقیقت همه کارهایی که در یک دادسرا انجام میشود تحت نظارت دادستان انجام میشود.علاوه بر این دادستان به عنوان رئیس ضابطان نیز میباشد و بر کارهای ضابطان قضایی و حسن انجام وظیفه آن ها نظارت میکند و رئیس آن هاست.

زمانی که جرمی اتفاق می افتد و یا نیاز به طرح دعوی نسبت به شخصی وجود دارد با توجه به شرایط و نوع آن ، داشتن اطلاعات کافی برای تفکیک بین آن دو ضرورت دارد و باید نهادی وجود داشته باشد تا علل و عوامل رخ دادن جرم و شناسایی مجرم ، متهم و سایر موارد را بررسی نماید که این موارد بر عهده دادسرا ها می باشد.

در مقابل دادگاه ها اینگونه نیستند و وظایف صدور حکم را بر عهده دارند که میتوان به دادگاه حقوقی دادگاه کیفری و دادگاه خانواده و … اشاره کرد. درواقع دادسرا یک مرجع قضایی است که وظیفه دارد مراحل اولیه و مقدماتی کشف جرم ، تعقیب متهم و تحقیقات مقدماتی و اجرای احکام کیفری را بر عهده بگیرد.

برای مثال اگر شخصی بخاطر توهین قصد شکایت از کسی را داشته باشد باید به دادسرا مراجعه کند تا با تنظیم شکوائیه رسیدگی های مقدماتی آغاز شود. در مرحله تحقیقات مقدماتی با اقدام به جمع‌آوری مستندات و دلایل موجود و بررسی دقیق پرونده ، میتوان به اجرای احکام کیفری پرداخت و در مرحله اجرای حکم کیفری تمامی مدارک و مستندات به دادگاه ارسال میشود تا با صدور رای قطعی نهایی ، دوباره به دادسرا برگشته و حکم اجرا می شود.

البته باید به این نکته هم اشاره کرد که دادسرا و دادگاه باهم شباهت هایی نیز دارند و در حقیقت میتوان گفت که دادسرا مثل دادگاه است فقط با این تفاوت که در شعبه های دادسرا قاضی های تازه‌کار تحت عنوان دادیار وجود دارند  در حالی که در دادگاه ها قضات کارکشته و خبره کار میکنند

اگر بخواهیم دادیار را کمی بیشتر توضیح دهیم میتوانیم بگوییم دادیار در حقیقت کارگاه یا پلیس است و کار تحقیقات را برعهده دارد و بررسی میکند که آیا کاری که یک متهم انجام داده جرم است یا نه یعنی به طور کلی در دادسرا مشخص میشود که آیا یک متهم در نهایت یک مجرم نیز هست یا نه البته دادیار یکی از مقامات قضایی دادسرا به شمار می رود که در موارد مشخصی قادر به صدور کیفر خواست است.

اگر پس از تحقیقات دادیار مشخص شود که عملی که متهم انجام داده جرم نیست در همان دادسرا پرونده فرد مختومه میشود. و قرارهای مثل منع تعقیب برای وی صادر میشود.اما اگر در دادسرا عمل یک فرد جرم شناخته شود پرونده متهم در ادامه کار جهت صدور کیفر خواست و قرار مجرمیت به دادستان سپرده خواهد شد.

پس میتوان نتیجه گرفت که دادسرا کار تحقیقات را انجام می دهد و حکمی در دادسرا صادر نمیشود. و این دادگاه است که مجازات یک جرم در آن تعیین میشود.

مقاماتی که در دادسرا ها مشغول ارائه خدمت هستند

دادستان: بالاترین مقام دادسرا میباشد که کار ریاست دادسرا را برعهده دارد.

معاون دادستان: پس از مقام دادستان معاون آن به عنوان دومین مقام در دادسرا میباشد که در نبود دادستان به عنوان جانشین او خواهد بود.

بازپرس: پس از دادستان و معاون دادستان سومین مقام در یک دادسرا بازپرس میباشد که کار تحقیقات مقدماتی جرم و همچنین جمع‌آوری و بررسی دلایل و در انتها صدور انواع قرار نهایی در دادسرا را برعهده دارد.

دادیار: پایین ترین مقام در یک دادسرا دادیار است و تمامی اقدامات دادیار با اجازه و تایید بالاترین مقام دادسرا یعنی دادستان قابل انجام است.

شامل دادستان ، معاونین دادستان دادیار و بازپرس هستند. دادستان به عنوان ریاست و بالاترین مقام قضایی در دادسرا می باشد که بر تمامی امور دادسرا نظارت و مدیریت دارد.

شما در حال مطالعه تفاوت دادسرا و دادگاه می باشید.همراه ما باشید.

تعریف دادگاه

یکی از قسمت های دادگستری دادگاه است که به موضوعات مختلقی از جمله مدنی و جزایی و حقوقی رسیدگی میکند.

همچنین دادگاه را میتوان از دو بعد صلاحیت ذاتی و محلی مورد بررسی قرار داد. در این مقاله سعی میکنیم صلاحیت ذاتی دادگاه را که به معنی رسیدگی به اختلافات میباشد را بیان کنیم تا بتوانیم با دادسرا مقایسه کنیم ولی دادگاه از جهت صلاحیت ذاتی خود به دادگاه حقوقی ،  دادگاه جزایی ، دادگاه خانواده ، دادگاه اطفال  ، دادگاه اختصاصی و دادگاه عمومی و انقلاب میتوان اشاره کرد.

دادگاه حقوقی : مرجع قضایی است  که برای رسیدگی به اختلافات و دعاوی حقوقی که مربوط به اموال و اشخاص می باشد که در دسته اموال موضوع ملکیت ، حقوق افراد بر اموالشان ، قرارداد خرید و فروش ، اجاره ، رهن مطالبه طلب و یا امور مربوط به ارث و وصیت در این دادگاه رسیدگی می شود.

دادگاه جزایی : همانگونه که از نام آن پیداست به امور جزایی میپردازد. بعد از آنکه در دادسرا تحقیقات مقدماتی انجام شد و متهم مجرم شناخته شد با صدور کیفر خواست پرونده به دادگاه جزایی ارسال می شود تا دادگاه حکم لازم و مقتضی را صادر کند.

دادگاه خانواده : یکی دیگر از مراجع قضایی که به امور مدنی رسیدگی می کند دادگاه خانواده است که به دعاوی مدنی بلاخص دعاوی مربوط به طلاق و نفقه و … میپردازد.

دادگاه اطفال : در این مرجع قضایی به جرائم اشخاصی که زیر 18 سال دارند رسیدگی می شود.

دادگاه خصوصی: دادگاه و یا مراجع اختصاصی به جز دعاوی که قانون صراحتا در حیطه ی صلاحیت این مراجع قرار داده است ، حق رسیدگی به هیچ دعوایی دیگری را ندارد.

دادگاه عمومی و انقلاب : صلاحیت رسیدگی به تمامی جرائم را دارد مگر آنکه طبق قانون در صلاحیت مرجع دیگری باشد.

تفاوت دادسرا و دادگاه
تفاوت دادسرا و دادگاه

در تفاوت های بین دادگاه و دادسرا همانطور که اشاره شد هر دو مرجع قضایی میباشند اما دادسرا جهت رسیدگی مقدماتی به دعاوی کیفری از جمله سرقت ، توهین ، کلاهبرداری و … است ولی دادگاه بسته به نوع صلاحیت ، رسیدگی به امور جزایی ، مدنی ، خانواده و اموال اشخاص را بر عهده دارد.

بنابراین شروع رسیدگی در دادسرا و دادگاه کیفری با تنظیم شکوائیه و در دادگاه ها با دادخواست آغاز می شود. در دادسرا ها برای پرونده قرار و در دادگاه حکم صادر می کنند .

اجاره سند جهت دادگاه

همانطور که ممکن است بدانید اجاره سند جهت دادگاه و درکل اجاره سند و وثیقه برای متهم و زندانی امری کاملا قانونی و خداپسندانه است که خانواده هایی که عزیزان آنها در بند هستند می توانند از آن برای آزادی عزیزانشان استفاده کنند. اسنادی که می توان جهت ضمانت به دادگاه ارائه کرد باید به لحاظ ارزش میزان کارشناسی با قرار وثیقه صادر شده توسط مقام محترم قضایی برابری کند. همچنین اسناد اجاره‌ای باید سالم و بدون ایراد باشند و هیچگونه مشکلی اعم از منع بازداشت و ایراد ثبتی و … نداشته باشند. اینگونه اسناد در صورتی که به اندازه میزان قرار صادر شده متهم را تحت پوشش قرار دهد می توانند جهت ارائه به دادگاه و دادسرا مورد استفاده قرار گیرند. اما دقت داشته باشید هر سندی را بدون ارزیابی و استعلام نمی توان به عنوان وثیقه به دادگاه ارائه نمود.

در راستای تحکیم بنیان خانواده و بازگشت متهمان جرایم غیر عمد و غالبا مالی به کانون گرم خانواده در جهت اجاره سند مالکیت و تودیع وثیقه ملکی برای آزادی زندانیان جرائم غیر عمد برای دادسرا و دادگاه و تعزیرات حکومتی قاچاق کالا و دادیار ناظر زندان جهت مرخصی زندانی .

  • اجاره سند برای زندانی در دادسرا و دادگاه های سراسر کشور
  • تامین وثیقه برای زندانی در دادسراها و دادگاه ها و تعزیرات حکومتی و …
  • اجاره سند برای مرخصی زندانیتهیه و تامین وثیقه برای آزادی زندانی
  • تامین وثیقه برای اعتبار معاملات
  • ازادی زندانی با سند اجاره ای
  • ازادی متهم با اجاره سند
  • ارائه سند ملکی جهت اجاره بدون محدودیت میزان وثیقه
  • ضمانت با فیش حقوقی

توجه داشته باشید که تهیه سند اجاره ای خود می تواند یک دام باشد . چرا که در طی چندین سال مشاوره ، ضمانت و آزادی کیس های مورد نظر بسیار شاهد بودیم که خانواده های عزیز در دام کسانی افتادند که بدون مجوز و بدون تجربه کاری سند در اختیار خانواده های محترم گذاشته اند و این اسناد هیچکدام از شرایط برای ضمانت زندانی یا متهم را نداشته است و تمامی هزینه ها به اصطلاح از جیب رفته است .

به پایان تفاوت دادسرا و دادگاه رسیدیم.ممنون از شما بابت مطالعه این مقاله.

صفحه چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. شمارش آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × دو =

تفاوت دادسرا و دادگاه

تفاوت دادسرا و دادگاه

Table of Contents

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =

logo-samandehi
پیمایش به بالا