لایحه چیست؟ | انواع لایحه

لایحه چیست؟

Table of Contents

0
(0)

لایحه چیست؟  پیشنهاد قانون جدید است که توسط نمایندگان،یا دستگاه های دولتی در قالب یک پیشنهاد قابل بحث و بررسی در مجلس ارائه می شود.این پیشنهاد قانون،
حاوی جزئیاتی در مورد اهداف،شرایط و مقررات آن قانون است که باید توسط مجلس در مراحل مختلف مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.رای بررسی بیشتر با گروه مشاورین کارگزارن همراه باشید:

 

لایحه چیست؟

لایحه‌ها می‌توانند موضوعات مختلفی را شامل شوند، از جمله مسائل اقتصادی، حقوقی، اجتماعی، سلامت، زیست محیطی و … .
این پیشنهادها ممکن است به عنوان پاسخ به نیازهای اجتماعی و اقتصادی جامعه یا نیازهای ویژه‌ای از سوی دولت یا نمایندگان مجلس ارائه شوند.

در مراحل اولیه، لایحه توسط نمایندگان یا دستگاه‌های دولتی تهیه می‌شود و پس از ارائه به مجلس، در کمیته‌های مختلف مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.
سپس، در جلسات مجلس، نمایندگان مجلس برای بحث، بررسی و تصویب لایحه به سخنرانی و بحث می‌پردازند.

در نهایت، پس از تصویب لایحه در مجلس، آن به ریاست جمهور برای تصویب نهایی و امضای آن ارسال می‌شود.
پس از تصویب ریاست جمهور، لایحه به صورت رسمی به قانون تبدیل می‌شود و در دفتر رسمیت قانونی ثبت می‌گردد.

لایحه چیست؟
لایحه چیست؟

بررسی لایحه های حقوقی و انواع آن

در این مقاله قصد داریم راجع به لایحه های حقوقی و انواع آن و تفاوت لایحه با دفاعیه را مورد بررسی قرار دهیم.
بدیهی است که اگر لایحه حقوقی توسط یک حقوقدان یا وکیل با تجربه تنظیم شود با توجه به رعایت و بکارگیری مواد قانونی و فنی یا به اصطلاح قلم سنگین،میتواند کلا روند پرونده را به نفع شما سوق دهد از این رو تنظیم و ارائه یک لایحه قوی و مناسب با شرایط پرونده بخش بسیار مهمی از روند دادرسی را رقم می زند و حتی میتواند در حکم دادگاه تاثیر بسزایی داشته باشد.
لایحه حقوقی یکی از راههای ارتباطی با پرونده حقوقی در محاکم قضایی است و شاکی و متشاکی و خوانده و خواهان با ارائه و ارسال لایحه از حقوق خود دفاع کنند
که بصورت یک نوشته کتبی به همراه مستندات و مدارک از جانب هر دو طرف اصحاب پرونده به دادگاه ارائه می شود.

 

اهمیت ارائه لایحه

یکی از اهمیتهای ارائه لایحه دقیق و روشن و البته مختصر و مفید بخاطر عدم بیان دفاعیات در جلسه رسیدگی بخاطر فراموشی یا استرس یا عدم دسترسی به مستندات و مدارکی که در زمان رسیدگی
به دادگاه ارائه نشده یا با گذشت زمان و بدست آمدن بعضی مدارک،نیاز ضروری است که به دادگاه ارائه شود.
ضمنا در بعضی اوقات هر کدام از طرفین پرونده به علت موجهی نمی توانند در جلسه رسیدگی حاضر شوند و با ارسال لایحه و دفاع از خود به قاضی این فرصت را می دهند که در صدور رای مناسب افدام نماید و از صدور رای غیابی جلوگیری بعمل آید.

 

نگارش و ازائه لایحه و نکات مهم

در تنظیم لایحه حقوقی که قویا پیشنهاد می شود توسط وکیل و حقوقدان با تجربه تنظیم شود اصول و قواعدی مد نظر می باشد ولی ممکن است شخصا نیز به نگارش و ارائه لایحه به دادگاه اقدام کنید که باید مواردی را رعایت کرد:

۱-بخشهای لایحه*در بخش مقدمه باید شرح مختصری از ماوقع ذکر شود و علت و سابقه ایجاد اختلاف بیان شود.
**در متن لایحه با پرداختن به اصل موضوع و پرهیز از اضافه گویی و با اشاره به استدلال ها و مستندات و مدارک کتبی،وجود شواهد و قرائن به قاضی کمک می کند تا فهم بهتری از خواسته شما داشته باشد.
***در نتیجه گیری نیز با توجه به مقدمه و متن نوشته شده باید نتیجه گیری کنید.
۲-دقت به ظواهر لایحه
نگارش یک لایحه حرفه ای با ظاهر آراسته و رنگ قلم و اندازه کلمات و استفاده از برگ و کاغذ مناسب
۳-لحن نگارش در لایحه
لحن و نوع ادای کلمات در نگارش و بیان مطلب و پرهیز از اغراق و بزرگنمایی یا برعکس و عدم بکارگیری کلمات مبتدی و همچنین عدم بکار بردن از کلمات نامفهوم
۴-اصولی خطاب کردن
با توجه به اینکه مخاطب شما چه شخص یا مقامی است و در چه مرحله ای از روند پرونده لایحه می دهید باید به مخاطب از صفت مناسب با آن موقعیت اطلاق کنید.مثلا به قاضی بدوی “”رئیس””و به قضات بالاتر دادگاه تجدید نظر و دیوان که مقام بالاتری هستند از “”عالی جناب””انتخاب شود.
۵-احترام در مرحله نخست و مقدمه تا متن و پایان و نتیجه گیری به طرف دعوا یا وکیل ایشان یا مقام محترم قضایی باید کاملا رعایت شود.در واقع این احترام نشان از احترام به قانون است.
۶-پرهیز از غلط املایی
نوع نگارش خط بصورت خوانا یا تایپ و رعایت دستور نگارشی و دقت املایی تاثیر بسزایی دارد.
۷-عدم خطاب آمرانه
لایحه یک درخواست و ارائه اطلاعات تکمیلی نسبت به پرونده می باشد و از کلمات امری و دستوری نسبت به قاضی یا طرف دعوا باید اجتناب شود.
۸-برای پررنگ جلوه دادن یک موضوع و ایجاد حساسیت یا هر دلیل دیگری نباید از تکرار مطلب و بیان مکرر استفاده کنید چون نه تنها تاُثیر مثبتی ندارد بلکه بر عکس.
۹-تکیه به قانون
استناد به قوانین و مواد حقوقی و قانونی در یک لایحه لزوما لازم نیست ولی برای تاُیید خواسته یا ادعایی یا تاُثیر گذاری، اشاره به مستندات مواد قانونی بی تاُثیر نیست‌.

 

تفاوت لایحه و دادخواست و شکوائیه

برای شروع و طرح یک دعوا در محاکم قضایی اولین قدم ارائه دادخواست یا شکوائیه است.
تنظیم دادخواست برای موضوعات حقوقی بکار می رود و فرم آماده ای می باشد که در آن خواهان و خوانده و دلایل و مستندات به همراه موضوع مورد خواسته و دعوا باید ذکر شود.
فرض کنید شما یک قطعه زمین از شخصی خریداری کرده اید و با توجه به پرداخت کل مبلغ و ثمن معامله،فروشنده حاضر به تنظیم و انتقال سند در دفترخانه اسناد رسمی نیست و با توجه به پیگیری مستمر شما از انجام این کار سرباز می زند
در این موقع شما با تنظیم دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی به عنوان خواهان نسبت به فروشنده(خوانده)دادخواست الزام به تنظیم سند می دهید و با این اقدام شما خواهان و فروشنده خوانده می باشد.پس دادخواست در جهت اقامه دعوا می باشد و لایحه در جهت دفاع،و از این رو باهم تفاوت دارند.شکوائیه نیز به همین منوال است با این تفاوت که شکوائیه در مورد مشکلات و دعاوی کیفری مانند:سرقت،کلاهبرداری و.‌‌.. مطرح می شود که حتی با گذشت شاکی نیز فرد متهم باید مجازات شود.بدلیل جنبه عمومی جرم که مدعی العموم (دادستان)خواستار آن میباشد.
در زمان رسیدگی به دعوای حقوقی باید بطور مرتب با روند پرونده پیش رفت و ممکن است بارها نزد قاضی از حقوق خود دفاع کنید
.معمولا در دادگاه نخستین و دادگاه تجدیدنظر حتی دیوان می توانید دفاعیات خود را در قالب لایحه به شعبه مورد نظر ارائه دهید
ارائه لایحه دفاعیه در برخورداری از حقوق شما و تضییع نشدن آن میتواند کمک موثری بوده و به مقام قضایی در صدور رائ مقتضی کمک کند.

 

دلایل لزوم تنظیم لایحه در دادگاه

تنظیم لایحه در دادگاه به منظور رفع ابهامات قانونی و تعیین دقیق حقوق و تعهدات طرفین در پرونده‌های قضایی است. برخی از دلایل لزوم تنظیم لایحه در دادگاه عبارتند از:

رفع ابهامات: در بسیاری از پرونده‌های قضایی، ممکن است ابهاماتی در مورد حقوق و تعهدات طرفین وجود داشته باشد. تنظیم لایحه توسط وکلای طرفین یا دادستان، به منظور بیان دقیق حقوق و تعهدات طرفین و رفع این ابهامات، مفید و ضروری است.

تعیین دقیق مسئولیت: تنظیم لایحه در دادگاه می‌تواند به منظور تعیین دقیق مسئولیت طرفین در پرونده‌های قضایی مفید باشد. در این صورت، با تعیین دقیق مسئولیت طرفین، برای تصمیم‌گیری درباره پرونده، دادگاه به شکل دقیق‌تری اطلاعاتی خواهد داشت.

ایجاد شفافیت: تنظیم لایحه در دادگاه می‌تواند به منظور ایجاد شفافیت در پرونده‌های قضایی مفید باشد. با ارائه یک لایحه دقیق، طرفین به راحتی می‌توانند درک کاملی از حقوق و تعهدات خود داشته باشند و برای تصمیم‌گیری به دادگاه مراجعه کنند.

کاهش خطا: تنظیم لایحه در دادگاه می‌تواند به منظور کاهش خطاهای حقوقی در پرونده‌های قضایی مفید باشد. با تنظیم یک لایحه دقیق، احتمال اشتباه در تعیین حقوق و تعهدات طرفین کاهش می‌یابد و دادگاه بهترین تصمیم را برای حل و فصل اختلافات اتخاذ می‌کند.

تسهیل فرآیند قضایی: تنظیم لایحه در دادگاه می‌تواند به منظور تسهیل فرآیند قضایی مفید باشد. با ارائه یک لایحه دقیق، طرفین می‌توانند به راحتی از اطلاعات لازم برای تصمیم‌گیری در مورد پرونده خود استفاده کنند و دادگاه نیز برای حل و فصل پرونده بهترین تصمیم را اتخاذ خواهد کرد.

به طور کلی، تنظیم لایحه در دادگاه به منظور رفع ابهامات، تعیین دقیق حقوق و تعهدات طرفین، ایجاد شفافیت، کاهش خطاهای حقوقی و تسهیل فرآیند قضایی مفید و ضروری است.

در این مقاله (لایحه چیست؟) بصورت کامل و اختصاصی در سایت کارگزاران با ان پرداختیم.

صفحه چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. شمارش آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − سه =

لایحه چیست؟ | انواع لایحه

لایحه چیست؟

Table of Contents

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + یک =

logo-samandehi
پیمایش به بالا